"/>

Història

Història Loteria de Nadal

número premiat en el sorteig de nadal

El seu origen es remunta a l'època de les Corts de Cadis, quan el ministre de la Càmera d'Índies va pensar en ella com “un mitjà per a augmentar els ingressos de l'erari públic sense que els contribuents es queixessin”. El primer sorteig es va celebrar el 18 de desembre de 1812.

Va rebre el nom de ‘Loteria Moderna’, per a diferenciar-la de la ‘Loteria Primitiva’ iniciada pel marquès de Squillace. El nom de Sorteig ‘de Nadal’ no va arribar fins el 23 de desembre de 1892 i cinc anys després aquesta denominació ja apareixia impresa als bitllets.

Des del primer sorteig, van ser els nens de San Ildefons els encarregats de cantar els números, que fins al 1913 estaven impresos en papers. A partir d'aquesta data, es va implantar el sistema de bombos i boles de fusta que es segueix utilitzant avui.

En l'actualitat, tots els 22 de desembre la il·lusió irromp a les llars de l’Estat gràcies al sorteig extraordinari de Nadal, el premi màxim té un valor de 3 milions d'euros.

Però els que acaben el 22 de desembre amb les mans buides encara tenen una data en què confiar: el 6 de gener, quan es juga la Loteria del Nen. Aquest sorteig va néixer el 1941, encara que no va adoptar fins el 1966 el nom amb el qual se li coneix avui en dia, derivat precisament de la coincidència amb la data de l'adoració al Nen dels Reis Mags d'Orient.

En aquesta web també pots:

Seguir el sorteig de la Loteria de Nadal

Consultar la llista de la Pedrea de la Loteria de Nadal

Anècdotes del sorteig de Nadal 2022

Descarregar-te el widget de la Loteria de Nadal

Comprovar Loteria Nadal 2022

Directe Loteria de Nadal

Loteria de Nadal 2022

Tota l'actualitat i retransmisió en directe del sorteig de Nadal.

Widget Loteria de Nadal

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho
 
Loteria de Nadal

Loteria de Nadal

No oblidis comprovar els teus dècims de Loteria de Nadal des del nostre cercador.
Mapa premis loteria nadal

La Grossa de Nadal

Fins l'any passat la ‘Grossa’ de Nadal, és més grossa que mai
La Grossa de Nadal augmentó el seu premi. En aquesta edició, el major premi de la Loteria de Nadal estarà dotat amb quatre milions d'euros per sèrie, 400.000 euros per dècim premiat.

Directo Loteria de Navidad

Loteria de Navidad 2022

Toda la actualidad y retransmisión en directo de la Lotería de Navidad

 
ADVERTÈNCIA: L'empresa no es fa responsable de qualsevol defecte o variació del seu contingut.

Es un producte de  Prensa Ibérica Media

Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

logo OJD
logo CPM